Featured Projects
Manufacturing and Research Facility     ■     Flavors Lab & Presentation Room     ■     R&D Administrative Expansion

Flavors Lab & Presentation Room
Location: Cranbury, NJ
Project Size:
   ■  10,000 SF Lab & Facility
   ■  5,800 SF Flexible Office
Design Team:
   ■  MEP-FP: Precis Engineering
   ■  Furniture: Davies Office
Johnsrud Architects is pleased to announce the completion of a unique laboratory, office, and presentation space.

This fit-out project consisted of designing a front office space with two kitchen bar style presentation rooms, as well as renovating lab space for a flavor specialist company.

The design concept for the front of the facility was to create a modern professional environment, with flexible office space and presentation rooms, where the company can hold client meetings to showcase their flavor products. The two presentation rooms are separated by a large double sliding door, when opened allows larger presentations to take place. A back corridor was also utilized as part of the design so that food products can be brought in, without interrupting on-going presentations.

The first presentation room is a formal, intimate space with high top chairs positioned around a u-shaped bar with display screens mounted on accent walls. The quality of the second presentation room is more collaborative with central seating around a kidney-shaped bar and display screen. When the double door is open, both spaces with the placement of design elements allow for a unified gathering space.

Our client was interested in a specific modern look with high contrast in finishes and appropriate colors for their branding. A luxury vinyl tile with a concrete style was installed throughout the office and presentation rooms, in lieu of a polished concrete floor (due to the quality of the existing slab and meeting budget requirements). The bar designs were complete with quartz counter tops, subway tile back, and glass shelving, with soffits that refer to the form of the bars and include appropriate lighting. White board paint finish was included on select walls and the central sliding door to assist in client demonstrations.

Renderings


Photographs